Το πετυχημενο μου κεικ φουντουκι!

Εντάξει ο τίτλος είναι λίγο αλαζονικός αλλά τι να κάνω που όποτε φτιάχνω αυτό το κεϊκ όλοι μου δίνουν συγχαρητήρια; Η συνταγή είναι της Βέφας Αλεξιάδου, με κάποιες δικές μου προσθήκες… Λοιπόν έχουμε:

Υλικά:

1 κούπα μαργαρίνη σοφτ

2 κούπες ζάχαρη

3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

2/3 κούπας γάλα

ξύσμα από ένα πορτοκάλι

1 βανίλια

4 μεγάλα αυγά

1 κούπα φουντούκια

λίγο κακάο

Για την κρέμα ganache

60 γρ. νερό

15 γρ. καστανή ζάχαρη

70 γρ. βούτυρο

125 γρ. κουβερτούρα.

Πριν από όλα, φτιάχνετε την ganache γιατι θέλει χρόνο να κρυώσει και να πήξει τόσο, ώστε να απλώνεται. Βάζετε να βράσει το νερό, η ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να κάνει φουσκάλες. Παράλληλα ψιλοκόβετε την σοκολάτα. Όταν το σιρόπι βουτύρου είναι έτοιμο, το αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε την σοκολάτα. Ανακατέψτε με σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να έχετε μια ομοιογενή και πολύ ρευστή κρέμα. Αφήστε την να κρυώσει. Θα γίνει κρέμα που θα στέκεται, με όγκο.

Ανακατεύετε στο μπωλ του μίξερ όλα τα υλικά για το κέικ εκτός από τα φουντούκια για 4 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Ρίχνετε τα φουντούκια και χτυπάτε στο μίξερ μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιογενές… αδειάζετε τα 3/4 του μίγματος σε φόρμα, προσθέτετε λίγο κακάο (όσο θέλετε εσείς) στο υπόλοιπο 1/4 και χτυπάτε… ρίχνετε στη φόρμα το σοκολατένιο τελευταίο τέταρτο κι ανακατεύετε με πηρούνι για να έχετε τη γνωστή ωραία διχρωμία… Ψήνετε στους 175  βαθμούς για μία ώρα… όταν κρυώσει και ξεφορμαριστεί γλασάρετε και πασπαλίζετε με τρούφα τριμένο φουντούκι ή ό,τι άλλο θέλετε!

Καλή επιτυχία!IMG_4269

Leave a comment